Kezdőlap

Üdvözlök minden német vizsla kedvelőt, akik felkeresték az Aranyszabja-Földi kennel honlapját. Dán László vagyok a kennel tulajdonosa. Szeretném néhány mondatban tájékoztatni a rövid szőrű német vizsla jellemző tulajdonságairól. Ez a fajta mindenes vizsla, ami azt jelenti, hogy a hazánkban vadászható valamennyi vadfajra használható megfelelő szintű képzés mellett. Fontos tudni, hogy a német vizsla, nagyon családszerető, de munkavégzése során igényli a következetes parancsvégrehajtás megkövetelését. Aki egy megfelelően képzett, tartott és irányított rövid szőrű német vizsla tulajdonosa, az részesülhet abban a különleges vadászélményben, amiről sokan csak olvasnak, vagy álmodoznak. Ennek a fajtának a tartása nagyon egyszerű, igénytelen, nem fázik, betegségekre nem érzékeny, diszplázia mentes. Az Aranyszabja-Földi kennelben született egyedek kiváló vadásztulajdonságokkal rendelkeznek, átlagember számára is könnyen vezethető, nyugodt kiegyensúlyozottak.

Engedjék meg, hogy egy pár idézetet osszak meg a kutya és az ember kapcsolatáról!  

 "Qei me amat, amat et canem meum - Aki engem szeret, szereti a kutyámat is."
(Clairvaux-i Szent Bernát - Első szentbeszéd 1150)

"Nem számít, milyen kevés pénzed vagy tulajdonod van. Ha kutyád van, gazdag vagy."
(Louis Sabin)

"A kutya nemesebbé teszi a nemest és aljasabbá az aljast."
(Jack London)

"A legtöbb kutyatulajdonosnak hosszas tanulás árán sikerül elérnie, hogy engedelmeskedjen a kutyájának."
(Robert Morley)

"A kutyának vajmi ritkán sikerül felemelnie az embert az ő szintjére, viszont az ember annál gyakrabban húzza le magához a kutyát."
(James Thurber)

"Ha magadhoz veszel egy éhező kutyát és jólétet biztosítasz neki, nem fog megharapni. Ez az alapvető különbség ember és kutya között."
(Mark Twain)

"Senki sem értékeli olyan nagyra a szavaid mögött megbúvó mély igazságokat, mint a kutyád."
(Christopher Morley)

"Egyedül vagyunk, magunkra hagyatva ezen a planétán, és a körülöttünk burjánzó számtalan életforma közül csakis egy, a kutya volt hajlandó szövetségre lépni velünk."
(Maurice Maeterlinck)

"A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé. Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket."
(John Galsworthy)

"Az emberek között viselkedned, alakoskodnod kell. Az állatok olyannak fogadnak el amilyen vagy. Ezért érzem magam jobban az állatok között."
(Michelle Durell)

"Egy Nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."
(Mahatma Gandhi)

"Ahhoz, hogy valóban élvezhesd egy kutya társaságát, nem kell félembert faragnod belőle. Inkább légy nyitott arra a lehetőségre, hogy részben kutyává válj."
 (Edward Hoagland)

"Azért van a kutyáknak olyan sok barátjuk, mert a farkukat mozgatják a nyelvük helyett."
 (Ismeretlen)

"Ha nincsenek kutyák a mennyországban, oda akarok menni, ahova azok is mentek!"
 (Will Rogers)

"A kutyák nem a teljes életünk, de ők teszik teljessé az életünket."
 (Roger Caras)